Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

H διαπίστευση των blogs δώρο από την Άννα Διαμαντοπούλου



Δώρο στα blogs από την Άννα Διαμαντοπούλου, με την έναρξη του 2010 μια και το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρέχει και στα blogs επίσημη απευθείας ενημέρωση.
Η Άννα Διαμαντοπούλου μας ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter πως ξεκίνησε η διαπίστευση των blogs που θέλουν να λαμβάνουν ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα....... που ελπίζουμε ότι θα βρει μιμητές προσεχώς. Σαν κίνηση όμως είναι πολύ σημαντική μια και βλέπουμε πως αρχίζει να αναγνωρίζεται και στη χώρα μας η αξία των blogs στην ενημέρωση.
Και για να είμαστε και ειλικρινείς μεταξύ μας οι περισσότερες αναδημοσιεύσεις από εφημερίδες που έκαναν οι bloggers μέχρι τώρα αφορούσε έτοιμο υλικό από Δελτία Τύπου και όχι πρωτογενές υλικό εφημερίδων. Οπότε μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Όσοι θέλετε να λαμβάνετε την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να στείλετε ένα email στη διεύθυνση που δημιούργησαν για το σκόπό αυτό. Αλλά ας δούμε καλύτερα ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου:
Ηλεκτρονική Διαπίστευση ιστολογίων (blogs)
Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό , το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των ιστολογίων (blogs), στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs» , καλούμε όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο.
Για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr :
  • Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
  • όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό)
  • e-mail επικοινωνίας
[Προαιρετικά]
  • Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή