Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!

ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.
Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!


ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ)ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!


Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε ....
σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με τηνεπικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!
Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές. Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι εταιρείες.Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.
Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του. «Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.
«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.
Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.
Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε υπαρκτό! Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι «εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο'' γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».
Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα: Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;
Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;
Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;
Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;
Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;
Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;
Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων»,
τη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού,ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένεςμυκοτοξίνες. στον κόσμο.
Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδρασησε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους.
Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκουγάλακτος.

TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ blogger του archery,

    η Vivartia διαθέτει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα σε ένα online social media release που μπορείς να βρείς στο URL:

    http://www.oursocialmedia.com/greece/vivartia/%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8/

    Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

    ndionysopoulos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ, και αντε το συγκεκριμένο ειναι chain παραπληροφόρησης! Μπορεί εμένα να μου εγγυηθεί κανένας ότι κατά τ'άλλα το γάλα όχι της συγκεκριμένης μάρκας μόνο, και τα υπόλοιπα, είναι καθαρά κι ωραία?
    Άσε γιατί πολλά ακούνε τα αυτάκια μας τελευταία και σε λίγο θα τρώμε αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθώ ιστολόγια, είμαι από την Τρίπολη και τα βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά μπορεί να γίνουν πιο εντυπωσιακά και λειτουργικά και τα δικά σας.


    Για δείτε, τις σημειώσεις μου:

    1. (THE BEST!): Πως απαγορεύουμε το δεξί κλικ του ποντικιού στο ιστολόγιό σας και προσθήκη window ειδοποίησης στο blog σας.
    2. (THE BEST!): Εμφάνιση προσωπικής εικόνας, για φόντο σε όλο το blog σας.
    3. Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας στο ιστολόγιό σας, συνδεδεμένο με το email σας.
    4. Προσθήκη κουμπιών ενεργείας στο blog σας, για επιστροφή στην αρχή του κειμένου, για την αρχική ιστοσελίδα σας κλπ. εμφανή καθ΄ όλη την ανάγνωση του ιστολογίου.
    5. Προσθήκη πλαισίου για chatting των επισκεπτών σας.
    6. Γρήγορη και εύκολη μετατροπή του blog σας, σε τριών στηλών ιστολόγιο, όπως είναι οι ιστοσελίδες.
    7. Πώς να βάλετε κουτί "Αναζήτησης" στο Blog σας, μόνο για τις αναρτήσεις σας.
    8. Πως να φτιάξετε το δικό σας γκάλοπ στο blog σας, από την Google.
    9. (THE BEST!): Πως να προσφέρεται εύκολα, στον επισκέπτη σας, να εισάγει σε γνωστά social sites, το blog σας, με κουμπί.
    10. Πως να βάλετε αυτόματη προεπισκόπηση σε όλα τα link του blog σας.
    11. Πως να βάλετε μετάφραση στο blog σας, για τους ξένους επισκέπτες σας, με σημαιούλες χωρών ή κουμπί.
    12. Πως να κατοχυρώσετε τα δικαιώματά σας στο blog σας.
    13. Πως να εξαφανίσετε τη navbar του blog σας, για κακόβουλη επισήμανση από επιτηδείους και να μην φαίνεται ότι είναι άλλο ένα blog.
    14. Κουμπί εκτύπωσης των άρθρων σας, για τους επισκέπτες σας, στο blog σας.
    15. Για εμφάνιση σχολιασμού και ανασκόπηση σχετικών άλλων άρθρων, στο τέλος κάθε άρθρου σας, για τους επισκέπτες σας, ώστε να τους κρατάτε πιο πολύ χρόνο.
    16. Που να δηλώσετε το blog σας, για να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.
    17. Πως να εκμεταλλευτείτε το Facebook (αναλυτικά πχ πώς να φτιάξετε δημοφιλή γκρουπ κ.α.), Hi5, MySpace και άλλες ιστοσελίδες, tips για αποστολή ομαδικών διαφημίσεών σας κλπ.

    και έτσι για να διασκεδάσετε...

    18. Απλή μετατροπή των Windows XP σε εντυπωσιακά παράθυρα των Vista!
    19. Πρόγραμμα απαραίτητο συμπίεσης βίντεο σας, για γρήγορο upload στο youtube κ.α.
    20. Ημερολόγιο υπενθύμισης εορτών στο desktop του υπολογιστή μας.
    21. (THE BEST!): «Σαμποτάρετε» σαν χάκερ ιστοσελίδες γρήγορα και εύκολα.

    Όλα τα παραπάνω αφορούν blogs της πλατφόρμας, της blogger, σαν το δικό σας, θα παραλάβετε μέσω email τους κώδικες και οδηγίες και μου στέλνετε δωρεά (αντικαταβολή), ότι θέλετε και αν θέλετε, για τον χρόνο που διέθεσα, να σας τα προσφέρω, όλα μαζί σε ένα πακέτο συγκεντρωμένα, που ονομάζω FULL_SERVICE_PACK_FOR_BLOGS.

    Είναι κρίμα να χάσετε το χρόνο σας, αναζητώντας μόνος σας τις απαντήσεις και να μην τον εκμεταλλευτείτε, ώστε να δημοσιεύσετε μόνο νέα άρθρα σας. Είχα blogs και λόγω έλλειψης πια χρόνου, τα διέγραψα, αλλά ότι γνώσεις αποκόμισα και σημειώσεις έχω, εδώ και πέντε χρόνια, είναι κρίμα να τα κρατήσω, μόνο για μένα και δεν μου επιτρέπεται να τα εμπορευτώ, παρά μόνο να δεχτώ δωρεά. Μπορώ να σας στείλω σε zip αρχείο όλα τα παραπάνω, (για του λόγου το αληθές είναι 38,9 MB - 110 Αρχεία σε 23 υποφακέλους).

    Αν πάλι δεν ενδιαφέρεστε, απλά σας εύχομαι καλή συνέχεια στο blog σας και σας συμβουλεύω, συνοπτικά:

    -Η Google αξιολογεί τα blogs με πάρα πολλούς παραμέτρους. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε, είναι ο τίτλος του ιστολογίου σας, να εμπεριέχεται στα άρθρα σας. Να μην έχετε πάνω από δύο φορές, την ίδια λέξη-κλειδί, στους τίτλους και στα άρθρα σας, λέξεις των τίτλων σας, να βάζετε στην πρώτη και τελευταία παράγραφό τους. Η Google καταλαβαίνει έτσι, ότι το άρθρο σας είναι σχετικό με τον τίτλο σας και ότι για το ίδιο θέμα ανακεφαλαιώνετε. Θα δείτε βελτίωση αν δεν χρησιμοποιείτε αλληγορικά άρθρα. Προσπαθείστε κάθε στοιχείο του blog σας (φωτογραφία, ψηφιακό έγγραφο κλπ), να έχει τις λέξεις κλειδιά και μπείτε στον κώδικα, να βάλετε meta tags, όσοι ξέρετε, είναι ότι καλύτερο, για την προβολή σας.

    (Δεν είμαι έμπορος)
    Με εκτίμηση για τον χρόνο σας,
    Γιώργος Π.
    ARCADIAOFFICE@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή