Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Η Δημοκρατία στην κλίνη του Προκρούστη

Η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός, συνθέτουν μια σύγχρονη προκρούστεια κλίνη, που επάνω σ’ αυτή αλυσοδένεται σαν πρώτη ύλη, ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος. Σκοπός της μακάβριας αυτής διαδικασίας είναι η παραγωγή του τυποποιημένου σύγχρονου άβουλου εργαζόμενου. Οι χειριστές του φρικαλέου αυτού μηχανισμού, έχουν ντυθεί την τήβεννο της ολιγαρχικής δημοκρατίας και έχουν μασκαρευτεί με το προσωπείο του «κοινού» συμφέροντος. Μεταμορφωμένοι έτσι, διαπράττουν το επαίσχυντο μακάβριο έργο τους, κραδαίνοντας απειλητικά την ρομφαία των ελεγχόμενων και, πλέον, κατευθυνόμενων δημοκρατικών θεσμών.

Όλοι εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, μπορούμε να ακυρώσουμε την δημιουργία της .....
«Φάρμας των Ζώων». Στην λαμπαδηφορία της Πέμπτης θα αποδείξουμε πως «ήνηκεν» η ώρα, της αποκαθήλωσης του συνθήματος, «Όλα τα ζώα είναι ίσα. Απλώς κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Επιθυμία όλων αυτών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι, να μας καταστήσουν φτηνές βιολογικές μηχανές παραγωγής και συσσώρευσης πλούτου, έως τα βαθιά μας γεράματα. Η ανταμοιβή του ισόβιου μόχθου μας θα είναι αυτό που περιγράφεται από τον Βάρναλη, « Στον γάιδαρο εδώσανε ένα δεμάτι σανό…. Σύνταξη, τόσων χρονώ!».

Ελεήμονα παροπλισμό επιθυμούν λοιπόν, με κόστος τόσο, ώστε να επιτρέπεται η οριακή επιβίωση του γηρασμένου εργατικού πληθυσμού. ‘Έτσι, με τον τρόπο αυτό, επιχειρούν τον ελεγχόμενο θάνατο των συνταξιούχων. Αυτή είναι η μοίρα που επιφυλάσσουν για όλους εμάς, που θα έχουν απέναντί τους την νύχτα της γιορτής και του αγώνα. Βιώνουμε την έναρξη του ελεγχόμενου θανάτου, όλων των απόμαχων του κακοπληρωμένου μόχθου. Αυτό όμως δεν θα συμβεί, γιατί θα είμαστε εκεί. Στην λαμπαδηφορία της Πέμπτης, όλοι οι πολίτες, θα είναι έξω από την βουλή για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου της ντροπής.

Θα είμαστε όλοι εκεί να καταφέρουμε στην σαρκοφάγα μηχανή και τους εξυπηρετητές της το θανάσιμο πλήγμα που ετοιμάζουν για εμάς. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι θα ξεχυθούμε στους δρόμους σαν ορμητικό ποτάμι. Ποτάμι ικανό να παρασύρει τα απάνθρωπα σχέδια των αρχιτεκτόνων της σύγχρονης δουλείας των 700€, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των stage, της ανασφάλιστης εργασίας και της τρόμο-σύνταξης της αναξιοπρεπούς οριακής επιβίωσης. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε το ανθρώπινο τείχος που επάνω του θα τσακιστούν οι ανέντιμες προθέσεις των άεργων και άβουλων βουλευτών, που αθετούν κατά συρροή τον όρκο τους και καταργούν με τις αποφάσεις τους, αγώνες, θυσίες και ιδρώτα.

Εμείς, η πλειοψηφία των Σπουδαστών της Ακαδημίας της εργασίας (της ΓΣΕΕ) αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας για όλα όσα αποφασίζονται για όλους εμάς χωρίς εμάς, οργανώνοντας ολονύκτια, διαμαρτυρία έξω από την Βουλή, κρατώντας αναμμένα κεριά, προαναγγέλλοντας την ανάσταση των δημοκρατικών αγώνων .

Η απόφαση μας αυτή έχει σαν εφαλτήριο όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και όλα εκείνα τα κοινωνικά εκτρώματα που θα ακολουθήσουν σαν «παράπλευρες απώλειες». Πολιορκητικός κριός των νοσηρών εγκεφάλων, σ’ αυτή τους την προσπάθεια, είναι το «νέο» ασφαλιστικό τρομοσχέδιο και χορηγοί τους, το έλλειμμα της δημοκρατίας και οι απαξιωμένοι θεσμοί, της δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας.

Στην ολονύκτια διαμαρτυρίας μας την Πέμπτη, σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε μαζί μας, προκειμένου να αποτρέψουμε την ομηρεία της ελεύθερης βούλησης και την κατάλυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στην λαμπαδηφορία αυτή όλοι μαζί, θα οδηγήσουμε την φλόγα του μαρτυρικού Προμηθέα, στον τόπο του αγώνα μας. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι, στον τόπο αυτό οι αγώνες στην μεγαλύτερη ένταση τους, γεννούσαν ήρωες, δημοκρατία, ελευθερία και πολιτισμό.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι σε θέση (και θα το κάνει) να αποτρέψει, όλους εκείνους τους Βουλευτές που έχουν σκοπό να υπερψηφίσουν το νέο ληστρικό νομοσχέδιο της ανασφάλειας και της ελεημοσύνης, υποθηκεύοντας τους κόπους και τις αγωνίες χιλιάδων ανθρώπων που εργάστηκαν και θα εργαστούν στο μέλλον. Πιστεύουμε πως οι φλόγες μέσα και έξω από της καρδιές μας, είναι ικανές να κατακάψουν τις αντιλαϊκές και αντεργατικές προθέσεις και να κάμψουν την αδιάλλακτη στάση τους.

Όλοι εμείς θα είμαστε εκεί απέναντι τους. Θα μας βλέπουν και θα τους βλέπουμε, την ώρα που θα συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του μόχθου όλων των εργαζομένων και του μέλλοντος των παιδιών μας. Η ανάσα μας θα στοιχειώνει την αίθουσα που θα ατιμάζουν, καθώς με την ανέντιμη υπογραφή τους θα σμιλεύουν την ταφόπλακα του κατακρεουργημένου Ασφαλιστικού μας συστήματος. Η ιστορία και η λαϊκή συνείδηση είναι αμείλικτες. Σίγουρα θα τους ετοιμάσουν την θέση που τους αξίζει δίπλα στον πρόγονο τους, τον Εφιάλτη.

Όλοι εμείς που μέσα από τους αγώνες μάθαμε, πως μέσα από τη μεγαλύτερη απελπισία, γεννιέται η μεγαλύτερη Ελπίδα, είμαστε έτοιμοι να εμποδίσουμε την ψήφιση του τρομονόμου με τον αγώνα μας . Ήρθε η ώρα η συλλογική προσπάθεια και η αλληλεγγύη να αντικαταστήσουν τον ατομισμό και την απομόνωση. Ο «Καναπές» δεν είναι χαρακτηριστικό του λαού μας, δεν ταιριάζει σε όσους, όρισαν εαυτούς να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Θα βρεθούμε όλοι, στο Ραντεβού της Πέμπτης 20-03-2008 και ώρα 19.30’ έξω από την βουλή.
Δεν πρόκειται για μια επιπλέον διαμαρτυρία, αλλά για μια γιορτή της Δημοκρατίας. Εκεί θα παραλάβουμε την σκυτάλη από εκείνους που φεύγουν, προκειμένου να την παραδώσουμε σ’ αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον και θα την παραδώσουμε με ψηλά το κεφάλι, γιατί αυτόν τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας κι ο τόκος είναι υψηλός. Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού.

Ακαδημία της Εργασίας (ΓΣΕΕ)

2 σχόλια:

  1. Ας ξεχάσουμε τη λέξη Δημοκρατία/δικαιώματα/ελευθερία/αλληλεγγύη/ανθρωπιά/-------/ προσθέστε και τις δικές σας θα έχει ενδιαφέρον σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους για να έχει άλλους Τούρκους κι έτσι όλοι εμείς οι ραγιάδες θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε Ευρωπαίοι.
    Κάθε φορά που ακούω αυτή τη λέξη Δημοκρατία ανοίγω και το λεξικό για να δω αν θυμάμαι την ερμηνεία ή ξέχασα κάτι.
    Κάντε κι εσείς το ίδιο ίσως ανακαλύψετε ότι κι εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας.

Επιστροφή